aquí sí que se encuentras lo que buscas en el blog


domingo, 18 de octubre de 2009

Heràclit i Parmènides, por JÚLIA FERRE

Al llarg de la història han estat nombrosos filòsofs els que han anat plantejant les diferents idees que tenien d'entendre el món i allò que el rodejava. Alguns d'ells són: Plató, Descartes, Kant, Nietzsche, Heràclit i Parmènides -en aquests dos últims hi posarem una especial atenció.

I vos preguntareu, perquè aquesta necessitat de trobar una resposta a totes les incògnites sobre el nostre món? Doncs per entendre millor com som i d’ on venim.

Segons Parmènides sols hi ha dues vies de saber: la via de la veritat i la via de l’opinió, però fa un important aclariment sols la via de la veritat és el veritable camí del coneixement perquè hi arribem mitjançant la raó, en canvi, la via de l’opinió és una via enganyosa que sols poder arribar mitjançant els sentits, i que aquests sols ens duran a aparences enganyoses.

Per tant, per a Parmènides, l’idea de que en la Natura no existeix un únic Ser, sinó molts éssers que canvien i es transformen és sols una equivocació que arribem mitjançant els sentits.

Per contra, un altre filòsof, Heràclit, ens explica una altra visió de veure la realitat, “tot flueix”, tot canvia i res no roman senzillament perquè estem en un canvi constant, i és que, segons ell, no es pot entrar dues vegades en el mateix riu, perquè els qui s’hi endinsen es submergeixen sempre en aigües diferents.

Siga com siga, a hores d’ara encara és tot un misteri allò que ens envolta, per això cal que continuem barrejant diverses possibilitats per arribar així a entendre el nostre món.

Por JÚLIA FERRE

No hay comentarios: